Burkina Faso: Utbildning är hennes affärsidé

När Ouermi Wendyam Adelaïde deltog i Barnmissionens entreprenörsutbildning i Burkina Faso visste hon inte mycket om företagande. Idag – tre år senare – har hon utbildat 120 unga och hjälpt många av dem till arbete.

Att utbilda och göra unga människor mer attraktiva på arbetsmarknaden. Det är Ouermi Wendyam Adelaïdes affärsidé. Sedan hon startade upp verksamheten efter att ha gått Barnmissionens entreprenörsutbildning i huvudstaden Ouagadougou har hon kommit långt. Hennes företag Hannah-Services SARL har utbildat 120 unga kvinnor och män i städning, strykning, barnkunskap, matlagning och tvåltillverkning. Ungefär 40 av dem har fått arbete i familjer för att ta hand om barn eller hushållet. Eftersom de har fått en utbildning får de betydligt bättre betalt – upp till fem gånger mer än om de hade varit outbildade.

Andra har startat egna företag med allt från tvåltillverkning till små restauranger eller stryktjänster. Gemensamt har de att deras liv har förändrats avsevärt. Förutom att försörja sig själva kan flera av dem också stödja sina familjer ekonomiskt.

Nu ser Ouermi Wendyam Adelaïde fram emot att gå ännu längre.
– Min vision är att utvidga utbildningen inom andra yrkesområden och bredda affärsmöjligheter för deltagarna, berättar hon.
– Nästa utbildning kommer innehålla sömnad, speciellt med inriktning på tillverkning av klänningar.