Två getter blev starten för Josephs framgång

Hur ska jag få råd att studera vidare och samtidigt försörja mig själv? Den frågan oroade Joseph Chisika. Lösningen blev två getter från Barnmissionen tillsammans med en kurs i boskapsskötsel.

Joseph Chisika är 27 år gammal och bor i centrala Zambia. 2018 slogs han av oro för framtiden. Han ville fortsätta studera, men hade inte råd. Han bodde hos sin morbror, men den lilla boskap de hade räckte knappt till att ge dem mat, än mindre till att finansiera studier.

− Jag kom med på en kurs i boskapsskötsel som Zambia Children´s Mission höll och utvecklade snart ett intresse för boskapsskötsel. Genom Barnmissionen fick jag två getter, byggde ett enkelt getstall och började min boskapsuppfödning. Jag gick också med i en spargrupp, och med getterna som säkerhet kunde jag låna pengar till mina skolavgifter.

− Jag kunde fortsätta studera och samtidigt ta hand om getterna. De förökade sig, och när det krävdes sålde jag några killingar för att betala mina utgifter. Nu har det gått några år, och jag har byggt ett stort getstall där jag tar hand om mina getter. Just nu har jag 34 getter, trots att jag sålt killingar ibland, berättar Joseph.

Joseph är enormt tacksam för den hjälp han har fått från Barnmissionen.

− Getterna har förbättrat mitt liv. Jag kan ta hand om min hustru och min son, och också hjälpa min yngre bror. Det här var något som kändes helt omöjligt för några år sedan.

Vill du också vara med och hjälpa människor till egen försörjning? Ge ett bidrag här: https://barnmissionen.se/produkt/devent/