Solrosor för skolgång

Majsskördarna blev ofta otillräckliga och räckte knappt till att ge familjen det allra mest nödvändiga. Musa som bor i Laikipia-distriktet i Kenya har kämpat i motvind de senaste nio åren – men nu får han stöd att försörja sin familj, och låta barnen gå i skolan.

Att behöva välja mellan mat på bordet och skolgång är ingen ovanlig situation i många familjer. När pengarna inte räcker till är det möjligheten att gå i skolan som faller bort. Men på Barnmissionen tror vi att utbildning är en väg ut ur fattigdom. Därför jobbar vi tillsammans med I Choose Life Africa för att hjälpa föräldrar att öka sin inkomst så att skolgång blir en möjlighet för deras barn. I ett av projekten satsar vi särskilt på att uppmuntra och hjälpa föräldrar att sätta sina döttrar i skolan. Flickor drabbas oftast hårdare än pojkar när det gäller möjlighet att gå i skolan.

För tiobarns-pappan Musa innebär projektet en helt ny möjlighet att försörja sin familj. Sedan han gick med i ett projekt för att odla solrosor har han fått möjlighet att låna till kvalitativt utsäde och gödsel. Han och flera andra lantbrukare har också fått utbildning i hur de odlar solrosor och får stöd under hela processen fram till skörd. Tillsammans med de andra i projektet som också odlar solrosor har han dessutom redan en färdig köpare som de säljer till direkt.

Hittills har Barnmissionen tillsammans med I Choose Life Africa kunnat ge stöd till 2042 föräldrar i samma situation som Musa. På så sätt gör vi skillnad.

Vill du också vara med? Ge ett bidrag här: www.devent.co