Tack för din gåva, nu återuppbygger vi på Filippinerna!

Vi på Barnmissionen är tacksamma för alla er som har varit med och stött katastrofarbetet på Filippinerna.

Vårt första fokus när tyfonen hade avtagit var att hjälpa nödlidande i Tacloban med akut läkarvård och förnödenheter. Vi besökte sedan Scandinavian Village, en by utanför Tacloban som Barnmissionen byggde åt tyfonoffer för 23 år sedan. Den var helt förstörd av stormen. Direkt väcktes en längtan efter att återuppbygga Scandinavian Village, att påbörja arbetet så omedelbart som möjligt och kunna ingjuta hopp i alla de människor som har fått sina hem förstörda.

Vi bad er om hjälp och ni svarade.Nu är insamlingsmålet nått!

I skrivande stund har Thord Dahl tillsammans med hela vår Filippinska personal köpt in byggmaterial för att bygga upp byn och detta är nu på väg mot Tacloban. Det första vi kommer göra är att återuppbygga skolbyggnaderna. Utbildning är vägen ut ur fattigdom och skolan är en plats av trygghet som ger möjlighet för barnen att få återgå till ett så normalt liv som möjligt.

Därefter kommer vi hjälpa de hundratals familjerna i Scandinavian Village återuppbygga sina hem så de får tak över huvudet. Vi räknar med att kunna ha en återinvigning av hela byn redan våren/sommaren nästa år! Insamlingen för katastrofen på Filippinerna har överträffat alla förväntningar.

Överskottet av insamlingen går nu till att återuppbygga även andra skolor i Tacloban-området. Så att hundratals fler barn kan få sin skola tillbaka.

Tack för att DU är med och gör en skillnad för tusentals människor på Filippinerna!